Manager Interne Communicatie

Communication Boxtel 36 - 40 uur

Ben jij de verbinder die onze interne communicatie regisseert? Als gesprekspartner van onze interne stakeholders geef jij vorm én invulling aan de communicatiestrategie in een dynamische omgeving en draag je bij aan de verdere ontwikkeling van een top 100 food bedrijf!


Food that Matters

Wij geloven in een wereld waarin consumenten kunnen genieten van veilig en gezond voedsel uit duurzame bronnen. Door mensen samen te brengen, bouwen we aan toekomstbestendige eiwitketens en leveren we 'Food that Matters'. Vion staat in het midden van deze food keten en we zien het als onze taak om vraag en aanbod te verbinden en in balans te brengen. We doen dit door uitgebalanceerde ketens te bouwen (‘Building Balanced Chains’) om boeren een toekomst te geven en bij klanten het verschil te kunnen maken.


Als internationaal food bedrijf, heeft Vion productielocaties in Nederland, Duitsland en België, en verkoopondersteunende kantoren wereldwijd. Met ruim 12.281 medewerkers en een omzet van € 5 miljard in 2021 staan we in ’s werelds top 100 van food & beverage bedrijven.

Jouw uitdaging

Binnen het team van Group Communications werk je aan het versterken van de interne communicatie van Vion en ben je de spin in het web die het overzicht houdt over de uiteenlopende projecten en opdrachtgevers in de organisatie. Via de communicatiestrategie ontwikkel en optimaliseer jij de communicatieplannen en de bijbehorende middelen.

Je ondersteunt onze ambitieuze en veranderende organisatie op het gebied van complexe, internationale communicatievraagstukken en wordt verantwoordelijk voor alle interne communicatie. Ook ben je verantwoordelijk voor de organisatie van alle management events binnen Vion. 

In deze zelfstandige rol werk je aan 3 pijlers: 

1. interne communicatie

2. strategie communicatie en

3. HR communicatie. 

In deze zelfstandige rol stuur je een collega aan en ben je tevens de rechterhand van de Director Communications.

Je hebt ruime ervaring op het gebied van complexe interne communicatievraagstukken en werkt al langer in projectmanagement rollen aan bureauzijde of bij internationale  organisaties. Je bent klantgericht, organisatiesensitief, georganiseerd en je hebt  overtuigingskracht. Ervaring in de voedselsector is een pré en je bent je bewust dat gezond eten een belangrijk onderdeel is van je leven. Als creatieve sparring-partner voor

de business heb je snel begrip van de doelgroep en de content. Je bouwt het interne digitale platform verder uit, binnen de kaders van de corporate identity en het MVO beleid, en vormt zo een effectieve media mix die de interne doelstellingen van de organisatie ondersteunt. De Nederlandse en Engelse taal kennen voor jou zowel mondeling als schriftelijk geen geheimen, Duits is een pré.


Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden je de kans te werken in een team van enthousiaste communicatie professionals. Een team waarin je met elkaar de belangen van de internationale organisatie behartigt en waarbij je de interne communicatie professionaliseert om de medewerkers te binden en te boeien en daarmee een bijdrage levert aan een gezonde en sterke voedselvoorziening. Het betreft hier een mooie kans om te groeien binnen onze organisatie. Bespreek jouw ambities gerust met ons.

Wil je graag met ons in gesprek? Stuur dan je motivatie en CV via onderstaande link.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Jolanda van der Putten (HR Officer)

Tel: 06- 149 65 578

Email: jolanda.van.der.putten@vionfood.comBoxtel (NB)

Vacature overzicht Apply now
Vacancy overview Apply now