Sales controller

Finance en Accounting Boxtel 38 - 38 uur

Wat doe je als Sales Controller?

Het afgelopen jaar heeft de nieuwe commerciële strategie vorm gekregen. Er zijn veel projecten opgestart, dashboards ontwikkeld en resultaatverbeteringen behaald. De laatste maanden van 2021 hebben in het licht gestaan van het ontwikkelen van een geheel nieuw bestuursmodel voor de sales organisatie met een duidelijk ondersteunend dashboard voor alle lagen van de organisatie. Er staat heel wat op het spel; de marktomstandigheden zijn uitdagend, inflatie stijgt en ieder moment kan er weer iets gebeuren waarop ingespeeld moet worden.

In deze rol maak je onderdeel uit van het Sales control team, waarbij je primair de financiële business partner voor de gehele Pork Sales organisatie bent. Je rapporteert hierbij aan de Manager Sales Control.

Voor Vion Food Group zijn we op zoek naar een Sales Controller binnen de Business Unit Pork. Heb jij minimaal 4 jaar werkervaring, sta je stevig in de schoenen en ben je communicatief sterk? Wil jij deel uitmaken van een gedreven team en heb je een sterke commerciële mind-set? Lees dan snel verder!

Top 100 food bedrijf

Elke dag eten 100 miljoen consumenten wereldwijd een maaltijd met daarin een beetje Vion. Deze hoeveelheid komt met een grote verantwoordelijkheid. Bij Vion werken we iedere dag gedreven aan de wereldwijde voedseluitdaging: 9 miljard mensen voeden in 2050. Hoe kun jij hier onder andere aan bijdragen?


De rol

 • als sales controller ben je eerste aanspreekpunt voor jouw entiteit Vion Food International. Aan de hand van KPI’s en rapportages geef je inzicht in de financiële performance;
 • kritisch monitoren en analyseren van het verkoopresultaat van alle landen wereldwijd en proactief inspelen op markt ontwikkelingen;
 • identificeren, initiëren en managen van verbetertrajecten en projecten aangaande de commerciële organisatie en prestaties;
 • actief sales control proces beoordelen en verbetervoorstellen doen daar waar nodig;
 • actuele marktinfo omzetten naar concrete acties in afstemming met verkoop;
 • analyseert commerciële acties als ook sales strategie projecten, adviseert het commerciële team, identificeert opportuniteiten en drijft verbeteringen.

Wat verwachten we van jou?

 • je hebt een afgeronde Master opleiding richting bijvoorbeeld Finance of Bedrijfseconomie, eventueel aangevuld met relevante vervolgopleidingen;
 • je bent minimaal 4 jaar werkervaring als bijvoorbeeld financieel business partner of sales / business controller;
 • teamplayer, uitstekende analytische vaardigheden, kritisch denken, proactieve en communicatieve persoonlijkheid;
 • je bent communicatief sterk en overtuigend in het overbrengen van een boodschap; staat stevig in je schoenen;
 • je hebt een hoog kwaliteitsbewustzijn;
 • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, de Duitse taal is een pre.

Wat kan je van ons verwachten?

Een veelzijdige en dynamische functie binnen een vooraanstaand internationaal bedrijf, waarin geen week hetzelfde zal zijn. Een marktconform salaris passend bij jouw kennis en ervaring. Persoonlijke ontwikkeling en doorgroei mogelijkheden. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder o.a. een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en korting in de personeelswinkel.

Ben je geïnteresseerd?
Denk jij de geschikte kandidaat te zijn om onze nieuwe collega te worden, of wil je meer informatie over deze functie? Deel jouw talenten met ons door je sollicitatiebrief en cv te sturen via onderstaande sollicitatie knop. Voor informatie vraag Milena van Maasakker via telefoonnummer +316 187 499 79.

Boxtel (NB)

Vacature overzicht Apply now
Vacancy
Milena van Maasakker
Corporate recruiter (a.i.)
Vacancy overview Apply now