Junior Information Security Analyst

Technologie en IT Boxtel 32 - 40 uur

Vion Food Group is, net zoals vele andere bedrijven, regelmatig het doelwit van cyberaanvallen. Onze afdeling Information Security zorgt ervoor dat onze organisatie daartegen weerbaar is, dat onze bedrijfsgegevens beschermd zijn tegen ongeoorloofde openbaarmaking en dat onze medewerkers zich bewust zijn van de risico's die we lopen en zich gedragen zoals wij van hen verwachten. De vraag op het gebied van privacy en security neemt toe binnen onze organisatie en daarom zijn we op zoek naar een


Junior Information Security Analyst 


In deze rol zorg je ervoor dat de bedrijfsmiddelen van Vion worden beschermd, in overeenstemming met het intern en extern beleid en de behoefte van de business.


De functie:

Met je eerste kop koffie (of thee) in de hand controleer je eerst elke ochtend de verschillende systemen op mogelijk verdachte activiteiten. Als hier sprake van is, zul je direct actie moeten ondernemen en kan het voorkomen dat je agenda er anders uit gaat zien als verwacht. Je gaat de verdachte activiteit onderzoeken en draagt mogelijke oplossingen aan richting je direct leidinggevende. Als het risico afgewend is, is het nog van belang om alle onderzoeksactiviteiten en de resultaten goed te documenteren.

Gelukkig zal dit niet elke dag al je tijd in beslag nemen. Naast bovengenoemde controlewerkzaamheden lever je ook een actieve bijdrage aan

 • het opvolgen van incidenten in nauwe samenwerking met de betrokken oplosgroepen
 • het verder ontwikkelen en implementeren van security monitoring
 • Je ondersteunt onze gebruikers bij operationele security vragen
 • Je gaat op zoek naar actuele kwetsbaarheden in onze applicaties en systemen
 • Je ondersteunt bij de ontwikkeling en het onderhoud van security processen en procedures
 • Je beheert en draagt bij aan de rapportage over de uitgevoerde controles
 • Je neemt deel aan verbeterprojecten om de security strategie verder uit te bouwen

Vion heeft meerdere vestigingen in zowel Nederland als Duitsland. Het komt dus ook voor dat je voor werkzaamheden naar de vestiging toe gaat.


Top 100 food bedrijf
Elke dag eten 100 miljoen consumenten wereldwijd een maaltijd met daarin een beetje Vion. Deze hoeveelheid komt met een grote verantwoordelijkheid. Bij Vion werken we iedere dag gedreven aan de wereldwijde voedseluitdaging: 9 miljard mensen voeden in 2050. Wil jij samen met ons werken aan deze uitdaging?

Wat verwachten van jou?

We zijn vooral op zoek naar iemand met de juiste mentaliteit! Iemand die geïnteresseerd is in het cyber security vak en die bereid is te investeren in zichzelf op dit vakgebied. Als we die interesse op een of andere wijze terug kunnen zien op jouw CV, dan is dit zeker een pre. 


 • Je hebt een aantoonbaar Hbo werk – en / of denkniveau. Ervaring in IT-beveiliging of vulnerability management is een pré maar niet noodzakelijk;
 • Je hebt de wil om te leren en jezelf te ontwikkelen. De cyber security wereld verandert snel en vraagt een nieuwsgierige instelling. Je moet up-to-date willen blijven van de laatste ontwikkelingen. Uiteraard ondersteunen wij je daarbij (eventueel door middel van trainingen);
 • Je bent zelf startend en je bent in staat om je werk effectief te structureren en te beheren;
 • Je bent georganiseerd en weet hoe je zaken op een efficiënte en effectieve manier gedaan kunt krijgen;
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands. Engels en Duits zijn een pre;
 • Je hebt een “hands on” mentaliteit
 • Je bent een doorzetter en wanneer nodig bereid om net zo lang door te gaan tot het probleem is opgelost.


Wat kun je van ons verwachten?

We bieden een aantrekkelijke, veelzijdige functie binnen een vooraanstaand internationaal foodbedrijf, met wereldwijd meer dan 12.000 collega’s, innovatieve marktconcepten en heldere kernwaarden die we omschrijven als ‘Sharp, Connected & Brave'. Het betreft hier een mooie kans om te groeien binnen onze organisatie. Je wordt gekoppeld aan een zeer ervaren “Senior” die zijn opgebouwde ervaring met jou gaat delen. Misschien wil je jezelf zelfs verder ontwikkelen tot bijvoorbeeld Ethical Hacker? Bespreek jouw ambities gerust met ons.


Wil je graag met ons in gesprek, stuur dan je motivatie en CV.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Jolanda van der Putten (HR Officer)

Tel: 06- 149 65 578

Email: jolanda.van.der.putten@vionfood.com

Boxtel (NB)

Vacature overzicht Apply now
Vacancy overview Apply now