Communicatie medewerker

Communication Boxtel 38 uur

Wat doe je als Communicatie medewerker?

In de functie van Communicatie medewerker is geen dag hetzelfde en moet je snel kunnen schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en projecten. Je gaat in deze functie zowel voor Nederland als Duitsland aan de slag met het Vion communicatie jaarplan. In dit plan zijn de belangrijkste projecten vermeld om aan de gestelde doelstellingen invulling te kunnen geven. Je bent een spil als het gaat om het verzorgen van de informatie richting medewerkers, klanten en overige instellingen.

Je rapporteert in deze functie aan de Director Group Communication en bent onderdeel van het communicatie team van de Business Unit Pork. Met hen werk je nauw samen, maar je bent ook in staat om zelfstandig je werkzaamheden op te pakken.

Denk jij samen met je collega’s invulling te kunnen geven aan de ambitieuze communicatiedoelstellingen en projecten? Voel jij je daarnaast helemaal op je plek binnen de foodsector? Dan is dit misschien de functie voor jou.

Top 100 food bedrijf
Elke dag eten 100 miljoen consumenten wereldwijd een maaltijd met daarin een beetje Vion. Deze hoeveelheid komt met een grote verantwoordelijkheid. Bij Vion werken we iedere dag gedreven aan de wereldwijde voedseluitdaging: 9 miljard mensen voeden in 2050. Hoe kun jij hier aan bijdragen?

De rol

 • Het opzetten en uitvoering geven aan het communicatiejaarplan van de BU en merken of afdelingen;
 • Coördineren en uitvoering geven aan de communicatieactiviteiten in huis of via externe bureaus;
 • Fungeren als communicatie manager en sparringpartner voor de MT leden van de BU;
 • Ontwikkelen en onderhouden van een communicatienetwerk en -instrumenten (websites, brochures e.d.);
 • Woordvoerder van Vion BU Pork projecten en business gerelateerde issues met alle stakeholders;
 • Projectwerkzaamheden; het zelfstandig adviseren van afdelingen en vestigingen wat betreft de communicatieaanpak bij vragen en opdrachten die men heeft en het uitvoeren van bijbehorende communicatiewerkzaamheden;
 • Verzamelen en redigeren van copy en het verzorgen van vorm en inhoud voor Omni-channel purposes;
 • Het (laten) schrijven en plaatsen van nieuwsberichten en items op de website, social media-kanalen en narrowcasting-systemen;
 • Mede organiseren van interne en externe bijeenkomsten en events.

Wat verwachten we van jou?

 • Afgeronde HBO opleiding, richting Communicatie, Journalistiek of Media;
 • 2 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Bij voorkeur in de (agri) foodsector of bij een reclamebureau met FMCG klanten;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, beheersing van de Duitse taal is een grote pré;
 • Je hebt sterke redactionele vaardigheden, een doses creativiteit en vormgevingskennis;
 • Je kunt goed plannen, organiseren en adviseren.

Wat kan je van ons verwachten?

De functie van Communicatie medewerker is een gevarieerde en uitdagende functie in een zeer dynamische werkomgeving. Je wordt in staat gesteld om je te ontwikkelen in je rol en we bieden je diverse doorgroei mogelijkheden. Je kunt bovendien rekenen op een prima basissalaris en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket.

Ben jij dit?
Spreekt ons profiel je aan en wil je graag voor Vion komen werken, of wil je graag meer informatie over deze functie? Deel jouw talenten met ons door je motivatie en CV vóór 19 april a.s. via onderstaande sollicitatiebutton te sturen of informeer bij Christel van Oers via telefoonnummer 06-18749979.

Voor deze vacature kiezen wij er bewust voor om rechtstreeks in contact te treden met potentiële kandidaten en stellen wij het op prijs als bedrijven niet ongevraagd hun diensten aan ons aanbieden.

Hoofdkantoor Vion Foodgroup
Boseind 15, 5281 RM Boxtel (NB)

Vacature overzicht Apply now
Vacancy
Christel van Oers
Corporate recruiter
Vacancy overview Apply now