productontwikkelaar

Research en Development Leeuwarden 38 - 38 uur

Wat doe je als productontwikkelaar?

Als productontwikkelaar voor onze plantaardige locatie in Leeuwarden heb je Passie voor Food.

Je ontwikkelt, samen met je collega’s, een brede range aan producten. Je bent hierbij betrokken vanaf het eerste idee tot en met de implementatie in het proces. Je overlegt hiervoor zowel met externe leveranciers als met collega’s van verschillende afdelingen. Samen zorg je voor het beste eindresultaat. Ook onderzoek je hoe we onze huidige producten en processen kunnen verbeteren. Naast het beoordelen van de theoretische aspecten ben je voornamelijk actief in de productie bij het ontwikkelen, testen en optimaliseren van de producten.

Je hebt interesse in de ontwikkeling van plantaardige alternatieven. Daarbij ben je sterk in het zoeken naar innovatieve oplossingen. Vanzelfsprekend hou je ook van vlees om zo de beste kwaliteit vleesvervangers te kunnen bedenken. Je volgt de lopende processen nauwgezet op en rapporteert hierbij op gestructureerde wijze. Ook ben je in staat om meerdere projecten gelijktijdig uit te voeren en productintroducties te begeleiden.


Let’s ME-AT, the alternative
ME-AT komt tegemoet aan de groeiende vraag naar alternatieve eiwitten. Met de producten van ME-AT kan iedereen van een vleesalternatief genieten. Ook in de toekomst. Met ME-AT brengen we een plantaardig product op de markt. ME-AT staat voor “slimme proteïnen” – 100% plantaardig en toch vol met proteïnen.


De rol

 • Het ontwikkelen van nieuwe en het verbeteren van bestaande producten, processen en recepturen binnen de gestelde randvoorwaarden.
 • Het verzorgen van productpresentaties en proefmonsters ten behoeve van klanten, fotografie, beurzen, onderzoeksbureaus en dergelijke.
 • Het opstellen en beoordelen van de concept productspecificaties en -calculaties.
 • Het introduceren van een nieuw product- en productieproces en het instrueren van de medewerkers.
 • Het verschaffen van actuele informatie en adviseren over jouw projecten naar diverse belanghebbenden.

Wat verwachten we van jou?

 • Een afgeronde hbo-opleiding richting levensmiddelentechnologie of vergelijkbaar.
 • Je hebt affiniteit met verse levensmiddelen, bij voorkeur plantaardig.
 • Je hebt inzicht in productieprocessen en ketenprocessen.
 • Je hebt een planmatige werkhouding en je kunt meerdere projecten tegelijkertijd implementeren.
 • Je bent accuraat, resultaatgerichte instelling, hands on mentaliteit.
 • Je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren.
 • Je hebt een samenwerkingsgerichte instelling, je bent innovatief en creatief en bent flexibel en stressbestendig.

Wat kan je van ons verwachten?

We bieden een veelzijdige en permanente functie binnen een vooraanstaand foodbedrijf op onze locatie in Leeuwarden waarbij je in een leuk team komt te werken en waar de sfeer goed is. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk evenals een totaalpakket van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Je treedt rechtstreeks bij ons in dienst.


Ben jij dit?
Spreekt ons profiel je aan en wil je graag voor Vion komen werken, of wil je graag meer informatie over deze functie? Deel jouw talenten met ons door je motivatie en cv via onderstaande sollicitatiebutton te sturen of informeer bij Milena van Maasakker via telefoonnummer 06-18749979.


Voor deze vacature kiezen wij er bewust voor om rechtstreeks in contact te treden met potentiële kandidaten en stellen wij het op prijs als bedrijven niet ongevraagd hun diensten aan ons aanbieden.

ME-AT
Curieweg 3, 8912 BM Leeuwarden (FR)

Vacature overzicht Apply now
Vacancy
Milena van Maasakker
Corporate recruiter (a.i.)
Vacancy overview Apply now